Mi brinemo za Vaša računala!       +385 42 312 003 ili  info@alpha-m.hr

AOC i2269VWM

Vrijeme potrebno za čitanje… 4 min

 

Izbor monitora čini se jednostavnim i najčešće ljudi gledaju samo dijagonalu i proizvođača. Trudimo se uvijek iz velikog mnoštva odabrati par najzanimljivijih modela koji nude najviše za uloženo i za koje jamčimo da će svi biti zadovoljni. Jedan od njih je AOC i2269. Šampion je u svojoj klasi i zahvaljujući tome više od 220 komada istih svoj dom je našlo širom lijepog našeg kraja.

Proizvođač
Većina nije čula za ovog proizvođača no AOC postoji od 1934.g i utemeljen je u Americi. Bio je jedan od prvih proizvođača kolor televizora. Sa rastom proizvodnje tvornica seli 1967. g. u Taiwan. Danas je dio TPV Technology Limited – najvećeg proizvođača monitora na svijetu.

Tehnologija
Za prikaz se koristi IPS matrica. Kada su monitori u pitanju radi se o najmodernijoj tehnologiji za prikaz slike koja je u širokoj uporabi. Pozadinsko osvjetljenje je LED.

Instalacija
Dolazi dobro zapakirani i nakon vađenja iz stiropora potrebno je učvrstiti nosač. Uz monitor se dobiju HDMI, VGA i strujni kabel. Ovo Vam omogućuje da ga povežete sa najnovijim i najstarijim računalima ili prijenosnicima.

Kvaliteta prikaza
Osobno ga koristimo u uredu i nebrojeno smo ih spojili kod stranaka. Svakodnevno se uvjeravamo u oštrinu, kontrast i žive boje. Nije to najsavršeniji monitor niti pretendira na taj tron. No u ovoj klasi predstavlja najbolji izbor. Horizontalani kut gledanja je odličan i time ste se riješili brige kad se svi okupe oko ekrana i uvijek se netko žali da ne vidi dobro.

Priključci
Jedan od razloga što ga preporučamo svima je veliki broj priključaka koje posjeduje. 2 komada HDMI, 1 Displayport i 1 VGA. Povrh toga ima i ugrađene zvučnike koji mogu reproducirati zvuk putem HDMI kabla ili priloženog 3,5mm audio kabla. Opet praktično i jednostavno riješena reprodukcija zvuka sa starih i novih računala. Prednost dva HDMI priključka je npr. u tome da možete istodobno spojiti računalo i DVBt prijamnik te na taj način vrlo jednostavno pretvoriti monitor u samostalan TV prijamnik. Možete spojiti i konzolu za igre.

Mane
stalak nije dovoljno čvrst i zbog toga je monitor klimav
vertikalan kut gledanja mogao bi biti bolji
Prednosti
odlična reprodukcija boja
velik kontrast
sasvim pristojan prikaz crne
odličan horizontalan kut gledanja
izvanredan “borderless” dizajn
velik broj priključaka
cijena
Zaključak
Jedan od najboljih monitora u klasi. Osim kvalitete prikaza slike krasi ga i odličan dizajn. Svakome smo do sad rekli da ga slobodno vrate ako nisu zadovoljni … nitko ga nikad nije vratio. Naprotiv, došli su po još.

Vaš Matija ☮

Pomoć i informacije

Slobodno nas nazovi na

+385 42 312 003

ili pošalji poruku na

info@alpha-m.hr