AOC i2269VWM

Datum objave: 15.03.2016
Vrijeme potrebno za čitanje... otprilike 4 min

Izbor monitora čini se jednostavnim i najčešće ljudi gledaju samo dijagonalu i proizvođača. Trudimo se uvijek iz velikog mnoštva odabrati par najzanimljivijih modela koji nude najviše za uloženo i za koje jamčimo da će svi biti zadovoljni. Jedan od njih je AOC i2269. Šampion je u svojoj klasi i zahvaljujući tome više od 220 komada istih svoj dom je našlo širom lijepog našeg kraja.

Proizvođač

Većina nije čula za ovog proizvođača no AOC postoji od 1934.g i utemeljen je u Americi. Bio je jedan od prvih proizvođača kolor televizora. Sa rastom proizvodnje tvornica seli 1967. g. u Taiwan. Danas je dio TPV Technology Limited - najvećeg proizvođača monitora na svijetu.

Tehnologija

Za prikaz se koristi IPS matrica. Kada su monitori u pitanju radi se o najmodernijoj tehnologiji za prikaz slike koja je u širokoj uporabi. Pozadinsko osvjetljenje je LED.

Instalacija

Dolazi dobro zapakirani i nakon vađenja iz stiropora potrebno je učvrstiti nosač. Uz monitor se dobiju HDMI, VGA i strujni kabel. Ovo Vam omogućuje da ga povežete sa najnovijim i najstarijim računalima ili prijenosnicima.

Kvaliteta prikaza

Osobno ga koristimo u uredu i nebrojeno smo ih spojili kod stranaka. Svakodnevno se uvjeravamo u oštrinu, kontrast i žive boje. Nije to najsavršeniji monitor niti pretendira na taj tron. No u ovoj klasi predstavlja najbolji izbor. Horizontalani kut gledanja je odličan i time ste se riješili brige kad se svi okupe oko ekrana i uvijek se netko žali da ne vidi dobro.

Priključci

Jedan od razloga što ga preporučamo svima je veliki broj priključaka koje posjeduje. 2 komada HDMI, 1 Displayport i 1 VGA. Povrh toga ima i ugrađene zvučnike koji mogu reproducirati zvuk putem HDMI kabla ili priloženog 3,5mm audio kabla. Opet praktično i jednostavno riješena reprodukcija zvuka sa starih i novih računala. Prednost dva HDMI priključka je npr. u tome da možete istodobno spojiti računalo i DVBt prijamnik te na taj način vrlo jednostavno pretvoriti monitor u samostalan TV prijamnik. Možete spojiti i konzolu za igre.

Mane

  • stalak nije dovoljno čvrst i zbog toga je monitor klimav
  • vertikalan kut gledanja mogao bi biti bolji

Prednosti

  • odlična reprodukcija boja
  • velik kontrast
  • sasvim pristojan prikaz crne
  • odličan horizontalan kut gledanja
  • izvanredan “borderless” dizajn
  • velik broj priključaka
  • cijena

Zaključak

Jedan od najboljih monitora u klasi. Osim kvalitete prikaza slike krasi ga i odličan dizajn. Svakome smo do sad rekli da ga slobodno vrate ako nisu zadovoljni … nitko ga nikad nije vratio. Naprotiv, došli su po još.

Vaš Matija ☮

Moglo bi vas zanimati i...