Mi brinemo za Vaša računala!       +385 42 312 003 ili  info@alpha-m.hr

Microsoft LUMIA 950

Vrijeme potrebno za čitanje… 4 min

 

Tehničke specifikacije
Novu Lumiu 950 pokreće šesterojezgreni Snapdragon 808 sa itekako dovoljnih 3 GB radne memorije. Interni kapacitet mobitela je 32 GB, uz mogućnost proširenja do 200 GB memorije sa MicroSD karticom, preporuka je kupovati UHS-I U3 kartice brzine 90/80 MB/S ukoliko želite uživati u FHD i 4K videozapisima. Kamera je dobro poznata Carl Zeiss sa 20MP senzorom sa 1080P snimanjem 4K videozapisa i sve to jako dobro radi na 5,2“ AMOLED zaslonu uz napajanje 3000 mAh baterije. Baterija može bez problema izdržati cijeli radni dan (pri tom mislim na intenzivno korištenje telefona) ili umjerenim korištenjem cijeli vikend.

Dizajn
Slabija točka ovog pametnog telefona je svakako plastični poklopac baterije što ne ulijeva neku kvalitetu trenutno najboljeg Microsoft uređaja, naprotiv, ostavlja dojam jeftinijeg uređaja. Unatoč tome na tržištu su se pojavili stražnji poklopci sa metalnim rubom tako da može stajati uz bok TOP klase nekih Android telefona. Telefon je jako lagan i dolazi u crnoj i bijeloj boji sa mogučnošću bežičnog punjenja ili punjenja preko USB Type-C porta (telefon se napuni za otprilike sat vremena). Na pozadini je smještena velika kamera sa širokim metalnim rubom i trostruka bljeskalica za vrhunske fotografije u tamnim i mračnim uvjetima.

Operativni sustav Windows 10
Kao što znamo Lumia 950 radi na WIN 10 OS-u koji je znatno poboljšan u odnosu na starije verzije sustava. Ogromne su razlike u odnosu na Nokiu Lumiu 925 sa WIN 8 Mobile sustavom. Naravno, još uvijek nije moguća usporedba sa I OS-om ili Android sustavom. Manjak aplikacija je glavni problem samo za napredne korisnike (za zahtjevne korisnike željne istraživanja svakako je preporuka TOP klasa uređaja na ANDROID platformi). Uvjeren sam da će Microsoft ubrzo popuniti paletu aplikacija za svoj operativni sustav. Bez brige, sve najpotrebnije aplikacije rade brzo i savršeno tako da prosječan korisnik sigurno neće naići ne neke prepreke u korištenju sa tim sustavom. Da ne zaboravim, WIN 10 nudi Continuum funkciju kojom Lumia 950 pomoću Dockinga postaje računalo sa velikim ekranom (spajanje HDMI kabelom na Monitor ili LCD TV).

Prednosti
Vrhunska kamera , ponajbolja u TOP klasi pametnih telefona
Kristalno jasan AMOLED ekran
Dugotrajna izmjenjiva baterija
Type-C konektor za punjenje
Cijena
Nedostaci
Plastični poklopac baterije
Klasičan dizajn
Manjak aplikacija za Windows 10 sustav
Zaključak
Pametni telefon Lumia 950 tehničkih specifikacija uz rame Samsung Galaxy S6 ili Sony Z5 modelu i Iphone 6 serije pametnog telefona. Zašto mu NE dati priliku ?!

Ako možete prihvatiti da je gore instaliran WIN 10 sustav (što velikoj većini korisnika predstavlja najveći problem jer je vremenski najkraće na tržištu pametnih telefona), za manje uloženih novaca od gore navedenih uređaja možete dobiti uređaj koji zaslužuje Vašu pažnju i vrijedi mu dati priliku!

Pomoć i informacije

Slobodno nas nazovi na

+385 42 312 003

ili pošalji poruku na

info@alpha-m.hr