Uvjeti kupnje

Opći uvjeti poslovanja

Internet stranice www.alpha-m.hrwww.popravi.me i www.najjeftinije.com su u vlasništvu tvrtke ALPHA-M d.o.o., Križanićeva 25, 42000 Varaždin, OIB:65930132685. Opći uvjeti poslovanja vrijede za sve korisnike.

Kupovinu robe omogućujemo samo kupcima iz Hrvatske.

Robu dostavljamo samo na području Hrvatske.

Affiliate bodove mogu sakupljati svi registrirani članovi na našim stranicama no iskoristiti ih mogu samo stanovnici Hrvatske.

Trošak dostave tj. povrat (na našu adresu) pogrešno naručene robe ili reklamirane robe snosi, isključivo, kupac.

Prihvaćanjem općih uvjeta poslovanja kupac potvrđuje svojom registracijom čime postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje korisničke lozinke i povremeno ju mijenjati. Tvrtka ALPHA-M d.o.o., ne odgovara za slučajeve zlouporabe korisničke lozinke, ali će odmah nakon što korisnik javi o vjerojatnoj zlouporabi odgovarajuće postupiti.

Tvrtka ALPHA-M d.o.o. se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovih web stranica, za bilo koje radnje korisnika uporabom ili zlouporabom sadržaja ovih web stranica, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja ovih web stranica.

Kupac ima pravo kupovati artikle na stranici alpha-m.hr i koristiti ih u dobroj vjeri i namjeri.

Tvrtka ALPHA-M d.o.o., zadržava pravo promjene općih uvjeta poslovanja i korištenja ovih stranica u bilo kojem trenutku. Promjene stupaju na snagu u trenutku objave, o čemu će korisnik biti obaviješten e-mailom. Smatra se da je pristupanjem stranicama korisnik upoznat s aktualnim pravilima i uvjetima korištenja istih, a prilikom potvrde kupnje to i potvrđuje.

VAŽNO: Svaka kartična transakcija (debitne i kreditne kartice) podložna je provjeri od strane tvrtke ALPHA-M d.o.o., u trajanju od jednog do tri radna dana.

Tvrtka ALPHA-M d.o.o., nastoji da informacije o artiklima budu točne i ažurne, ali se ograđuju od mogućih pogrešaka u objavljenim informacijama.

Fotografije i prikazi na ovim stranicama i stranicama partnera ne moraju odgovarati proizvodima koji su stvarno dobavljivi. Neke fotografije mogu biti tipske za određeni tip proizvoda. Ukoliko dobavljiv proizvod značajno odstupa od proizvoda traženih karakteristika tvrtka ALPHA-M d.o.o. će kupca korisnika obavijestiti i postupiti prema dogovoru.

Naručivanje

Svaki registrirani korisnik može kupovati artikle iz ponude tvrtke ALPHA-M d.o.o., prikazane na internetskim stranicama www.alpha-m.hr, www.najjeftinije.com i www.popravi.me. Kupoprodajni ugovor između registriranog korisnika i tvrtka ALPHA-M d.o.o.,  postaje pravovaljan nakon primitka naručene pošiljke i vrijedi isključivo za područje RH.

Tvrtka ALPHA-M d.o.o., se obvezuje isporučiti sve naručene i plaćene proizvode koji su u trenutku isporuke dostupni na zalihama. U slučaju nemogućnosti isporuke, tvrtka ALPHA-M d.o.o., će kontaktirati korisnika i dogovoriti novi rok isporuke, zamjenski proizvod ili otkazivanje naručenog proizvoda, dok će ostali dostupni proizvodi biti isporučeni. U slučaju nemogućnosti isporuke naručenog i plaćenog proizvoda, tvrtka ALPHA-M d.o.o., će izvršiti povrat sredstava.

Cijene

Sve navedene cijene izražene su u eurima... sadrže obračunatu zakonski propisanu stopu PDV-a. Ponuda i cijene za specijalne akcije vrijede do isteka roka koji je naveden na samoj Internet stranici ili do isteka zaliha. U cijenu nisu uračunati troškovi dostave koji će biti posebno navedeni prilikom naručivanja artikala. Troškovi dostave se ne uvećavaju ukoliko se narudžba isporučuje u nekoliko navrata, ali se mogu uvećati za dodatne troškove koji mogu nastati prilikom dostave, a prema uvjetima dostavne službe koja vrši tu uslugu. Troškovi dostave su besplatni za sve pošiljke čija je vrijednost veća od 106,18€.

All payments will be effected in Euro. The charged amount on your credit card account is converted into your local currency according to the exchange rate of credit card associations.

Načini plaćanja

Kupovina i plaćanje odabranih proizvoda u Internet trgovini moguće je na sljedeće načine:

Plaćanje kreditnim karticama:   Plaćanje izravno putem interneta, korištenjem najmodernijeg servisa za plaćanje kreditnim karticama: VISA Premium PBZ, Visa, MasterCard, Maestro i Diners.

 

Načini plaćanja za ONLINE narudžbe

Plaćanje po ponudi - pri narudžbi izdajemo Vam ponudu, a po primitku uplate robu šaljemo na Vašu adresu.

Plaćanje pouzećem - robu šaljemo na Vašu adresu, a vi je plaćate poštaru po primitku.

Plaćanje kreditnim karticama - u web shopu www.alpha-m.hr moguće je izvršiti plaćanje sljedećim kreditnim karticama:

 • Visa Premium PBZ - mogućnost plaćanja do 12 rata bez kamata!
 • Diners- mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata!
 • Master Card – jednokratno!
 • Master Card/Visa ZABA - mogućnost plaćanja do 24 rate bez kamata!
 • Visa - jednokratno!

Do daljnjega ne nudimo plaćanje karticama online... žao nam je... provizije i naknade su izrazito velike i primorani smo ne nuditi taj način plaćanja.

Načini obročnog plaćanja u trgovinama ALPHA-M d.o.o.:

Diners

 • 2 - 24 rate bez kamata (minimalna narudžba 500,00 kuna - 66€)

Zagrebačka banka - MasterCard i VISA

 • 2 - 24 rate bez kamata (minimalna narudžba 200,00 kuna - 26,5€)

Zagrebačka banka - Maestro

2 - 12 rata bez kamata (minimalna narudžba 200,00 kuna - 26,5€)

Erste, Sberbank - Maestro

 • 2 - 12 rata bez kamata (minimalna narudžba 200,00 kuna)

Privredna banka Zagreb - PBZ - MasterCard i VISA

 • 2 - 12 rata bez kamata: (minimalna narudžba 200,00 kuna - 26,5€)
 • 13 - 24 rata bez kamata: (minimalna narudžba 500,00 kuna - 66€)

RBA - Raiffeisen - MasterCard i VISA

 • 2 - 12 rate bez kamata (minimalna narudžba 200,00 kuna - 26,5€)

Visa Premium

 • 2 - 12 rata bez kamata.
 • 13-24 rate bez kamata

Izjava o sigurnosti online plaćanja

Pri plaćanju na našoj web trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.  

CorvusPay osigurava potpunu tajnost Vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od Vašeg web preglednika do banke koja je izdala Vašu karticu. Naša trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o Vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost on-line plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program Vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i Vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.  

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za on-line plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava.  Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom Vaših kartičnih podataka.  

Hvala što koristite CorvusPay!

Izjava o privatnosti

Obavezujemo se pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikupljamo samo nužne, osnovne podatke o kupcima / korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informiramo kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito dajemo kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi naši djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti. Prijavljeni smo kod AZOP-a - Agencija za zaštitu osobnih podataka - Središnjeg registra - evidencija zbirki osobnih podataka!Deklaracija o zaštiti osobnih podataka

Svrha deklaracije

    Naša politika zaštite osobnih podataka odnosi se na našu odanost postupanju prema osobnim podacima zaposlenika, kupaca i drugih zainteresiranih strana s najvećom pažnjom i povjerljivošću.
    Ovom deklaracijom osiguravamo da prikupljamo, pohranjujemo i obrađujemo osobne podatke pravično, transparentno i poštujući individualna prava pojedinaca.
    Svrha ove Deklaracije je potpuno usklađenje s Uredbom EU 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka, skraćeno GDPR, (obavezna od dana 25.5.2018.)
Voditelj obrade je društvo čiju primarnu djelatnost obuhvaća servis i prodaja računala te računalne opreme.

    Voditelj obrade prodaju vrši u poslovnicama i putem web shopa prisutnog na www.alpha-m.hr stranici. Djelatnost Voditelja obrade-a nije fokusirana na osobne podatke niti podrazumijeva opsežnu obradu osobnih podataka fizičkih osoba. Osobni podaci s kojima se u svom redovitom poslovanju Voditelj obrade susreće i koje obrađuje, su u podaci prikupljeni uz privolu, a u svrhu realizacije kupoprodaje ili servisa.

    Zaštita prava i sloboda pojedinaca s obzirom na obradu osobnih podataka zahtijeva uvođenje Politike privatnosti koja ima za cilj upoznati ispitanike s načinom na koji će njihovi osobni podaci biti obrađivani u društvu Voditelj obrade, kao i koja su njihova prava i kako se ostvaruju.

    Stoga ova Politika privatnosti osigurava i transparentnost u vezi s funkcijama i obradom osobnih podataka te omogućava ispitaniku da se upozna s pravima vezanim uz obradu podataka.

Vrijednost osobnih podataka i odgovornost za njihovu zaštitu

    Osobni podatak je svaki podatak koji se odnosi na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca.

    Osobni podaci koje Voditelj obrade prikuplja i obrađuje u obavljanju svoje djelatnosti  predstavljaju poslovnu tajnu. Voditelj obrade provodi mjere tehničke i organizacijske sigurnosti koji osiguravaju trajanju povjerljivost svih osobnih podataka i što obuhvaća i sprečavanje neovlaštenog pristupa osobnim podacima i opremi kojom se koristi pri obradi podataka ili njihove neovlaštene upotrebe.

    S osobnim podacima mora se postupati s posebnom pažnjom, a koristiti se smiju isključivo u skladu s razlogom iz kojeg su prikupljeni.

    Prikupljamo samo one osobne podatke koji su nam dobrovoljno dostavljeni ili za koje postoji druga zakonita osnova obrade.

Prikupljanje i obrada osobnih podataka

    Prikupljanje osobnih podataka smije se provoditi isključivo sukladno zakonskim propisima i etičkim načelima. Dopušteno je obrađivati osobne podatke samo kad za to postoji jasno određena i dokumentirana zakonska osnova ili osnova temeljena na ugovornom odnosu, dok su sve ostale obrade osobnih podataka dopuštene jedino uz jasnu dokumentiranu privolu njihovog vlasnika ili njegovog opunomoćenika.

Isti podaci koriste se u svrhu sklapanja ugovora, te u svrhu upoznavanja prodavatelja s kupovnim navikama kupaca, kao i u informativne svrhe, te svrhe promidžbe usluga i proizvoda prodavatelja.

Osobne podatke ponajprije prikupljamo radi:

 •     što učinkovitijeg odgovora na vaš upit;
 •     izvršenja ugovora o kupoprodaji i/ili servisu;
 •     promocije naših usluga i iskazivanja namjere sklapanja ugovora;
 •     naše interne statističke obrade podataka;
 •     mogućnosti slanja publikacija, brošura i drugih promidžbenih materijala;
 •     izvršenja naših zakonskih i ugovornih obveza;
 •     legitimnog interesa.

    Voditelj obrade obrađuje osobne podatke isključivo u mjeri u kojoj je to potrebno za pružanje usluge i ostvarivanje gore navedenih ciljeva. Prilikom pohrane podataka osobni se podaci pohranjuju na najmanjem mogućem broju mjesta na kojima su adekvatno zaštićeni.

    Ne zahtijevamo od vas slanje podataka kako bismo vam omogućili pristup na svoje stranice i ne tražimo da otkrijete više podataka no što je doista potrebno.

    Kada posjećujete naše web-lokacije, naš web-server uvijek sprema naziv Vašega pružatelja internetskih usluga, web-lokaciju s koje ste nas posjetili, web-lokacije koje ste pregledavali tijekom posjeta te datum i vrijeme posjeta. Naši kolačići ne sadržavaju specifične osobne informacije, tako da Vaša privatnost ostaje zaštićena, jer se ne radi o osobnom podatku, odnosno tako prikupljene osobne podatke ne koristimo da bismo Vas identificirali.

    IP adresa se prenosi sa svakim poslanim zahtjevom poslužitelju, tako da server zna gdje odgovor mora biti poslan. Pružatelj internet usluga (ISP) dodjeli svima IP adresu prilikom spajanja na Internet. ISP može pratiti koja je IP adresa u kojem trenutku dodijeljena pojedinim korisnicima. Sve dok se spremljena IP adresa ne izbriše teoretski se može, preko ISP-a, doći do identiteta krajnjeg korisnika. Iz tog razloga Voditelj obrade ne spremaju IP adrese posjetitelja, nego ih koriste samo u svrhu prepoznavanja sesije i obrane od napada. Prema tome IP adresa se neposredno nakon toga briše, tako da prikupljeni podaci ostanu anonimni te da se niti posredovanjem ISP ne može saznati identitet krajnjeg korisnika.

    Povrh toga, osobni se podaci spremaju samo onda ako nam ih dobrovoljno stavite na raspolaganje, npr. u okviru registracije, anketa, nagradnih igara ili radi izvršenja ugovora.

Prava ispitanika

    Voditelj obrade omogućava ostvarivanje svih prava ispitanika. Tako u svakom trenutku imate pravo tražiti:

 •  brisanje osobnih podataka („pravo na zaborav”) ako obrada Vaših osobnih podataka više nije nužna u odnosu na svrhu zbog kojeg su prikupljeni ili ukoliko povučete Vašu privolu za obrađivanje osobnih podataka ili ukoliko uložite prigovor na obradu Vaših osobnih podataka te dokažete da Vaši legitimni interesi za brisanjem osobnih podataka prevladavaju nad legitimnim interesom Voditelj obrade za obradom Vaših osobnih podataka;
 •  ispravak osobnih podataka ako su se neki od Vaših osobnih podataka izmijenili ili ste uočili grešku Vašim prikupljenim osobnih podacima;
 •  prijenos osobnih podataka, odnosno zatražiti osobne podatke koji se na Vas odnose u elektroničkom obliku i prenijeti ih trećoj osobi;
 •  prigovor ukoliko se protivite svrsi u koju se Vaši osobni podatci obrađuju;
 •  ograničenje obrade osobnih podataka ukoliko osporavate točnost osobnih podataka, ukoliko se protivite brisanju osobnih podataka te umjesto toga tražite ograničenje njihove uporabe; ukoliko Voditelj obrade više ne treba Vaše osobne podatke za potrebe obrade, ali ih tražite radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva; ukoliko ste uložili prigovor na obradu osobnih podataka.

    Vaša prava možete ostvariti bez troškova, elektroničkim putem, obraćanjem na mail adresu: info@alpha-m.hr

    Iznimno, ukoliko zahtijevate da Vam se u svrhu prijenosa osobnih podataka izda potvrda u drugom obliku, osim elektroničkom obliku, Voditelj obrade pridržava pravo naplate razumne naknade administrativnih troškova za izdavanje dodatne kopije osobnih podataka.

Upravljanje incidentima

    U slučaju narušavanja sigurnosti osobnih podataka koje bi Vam moglo prouzročiti znatnu štetu, društva Voditelj obrade će Vas o istom obavijestiti bez odgađanja, te poduzeti sve potrebne mjere kako bi se šteta otklonila, te ograničilo ili ublažilo štetne posljedice nastale narušavanjem sigurnosti osobnih podataka.

Transparentnost

    Ako odlučimo mijenjati ovu politiku privatnosti, promjene ćemo postaviti na našu web stranicu i u internu deklaraciju da svi mogu neprestano imati uvid u njih.

Područje primjene

    Ova se deklaracija odnosi na sve dionike (zaposlenike, kandidate za posao, kupce, dobavljače, itd.) koji nam pružaju na znanje ili korištenje bila kakvu vrstu osobnih informacija.

Tko je sve obuhvaćen ovom Deklaracijom o zaštiti osobnih podataka

    Zaposlenici naše tvrtke moraju uvijek postupati u skladu s ovom Deklaracijom. Izvođači, konzultanti, partneri i bilo koji drugi vanjski dionici također su obuhvaćeni Deklaracijom. Općenito, pravila iz ove Deklaracije se odnose na svakoga s kime surađujemo ili koji djeluje u naše ime, a možda će trebati i povremeni pristup prikupljenim osobnim podacima.

Elementi Deklaracije

    Dio našeg poslovanja obuhvaća prikupljanje i obradu određenih osobnih podataka. Te informacije uključuju sve izvanmrežne ili online podatke koji identificiraju neku osobu, kao što su: imena, adrese, OIB, korisnička imena i zaporke, "digitalni otisci", fotografije, brojevi socijalnog osiguranja, financijski podaci, e-mail adrese itd.
    Naša tvrtka prikuplja i obrađuje ove informacije na transparentan način i samo uz punu suradnju i znanja zainteresiranih strana. Nakon što nam ove informacije budu dostupne, primjenjuju se sljedeća pravila i načela iskazana u nastavku.

Načela zaštite osobnih podataka

Naši podaci biti će :

 •   točni i uvijek ažurni
 •   prikupljeni pošteno i samo u zakonite svrhe
 •   obrađeni od strane poduzeća u okviru zakonskih i moralnih ograničenja
 •   zaštićeni od neovlaštenog ili nezakonitog pristupa internih ili vanjskih dionika

Naši podaci neće biti :

 •  korišteni i komunicirani na neformalan način
 •  korišteni za druge svrhe, bez znanja ispitanika, osim one svrhe za koju su prikupljeni
 •  pohranjeni duže od unaprijed predviđenog vremena
 •  prebačeni u organizacije, države ili zemlje koje nemaju odgovarajuće politike zaštite podataka
 •  dostavljene bilo kojim drugim dionicima, osim onih kojima je vlasnik podataka dao suglasnost (izuzev legitimnih zahtjeva od tijela za provedbu zakona)

Uz načine rukovanja podacima tvrtka, ima izravne obveze i prema ljudima kojima ti podaci pripadaju. Naročito moramo voditi računa da:

 • damo do znanja ljudima koje ćemo njihove osobne podatke prikupljati
 • informiramo ljude o tome kako ćemo obrađivati njihove podatke
 • informiramo ljude tko će imati pristup njihovim informacijama
 • imamo odredbe za postupanje u slučajevima izgubljenih, oštećenih ili ugroženih podataka
 • dopustimo korisnicima da zatraže izmjenu, brisanje, smanjenje ili ispravljanje podataka koji se nalaze u našim bazama podataka

Aktivnosti

Kako bismo ostvarili sve vezano uz zaštitu osobnih podataka, obvezali smo se :

 •  ograničiti i pratiti pristup osjetljivim podacima
 •  razviti transparentne postupke prikupljanja podataka
 •  obučiti zaposlenike o mjerama za ostvarenje privatnosti na internetu te o sigurnosnim mjerama
 •  implementirati sigurnost mreže kako bismo zaštitili mrežne podatke od kibernetičkih napada
 •  uspostaviti jasne postupke za prijavljivanje kršenja privatnosti ili zlouporabe podataka
 •  uključiti klauzule ugovora o načinu na koji postupamo s podacima
 •  uspostaviti praksu zaštite podataka (usitnjavanje dokumenata, sigurnosne brave, šifriranje podataka, česte sigurnosne kopije, autorizacija pristupa itd.)

Disciplinske posljedice

    Svi dionici moraju se strogo pridržavati svih načela opisanih u ovoj Deklaraciji. Povreda ovih smjernica za zaštitu podataka imat će za posljedicu disciplinske mjere i eventualno druge pravne radnje.Registracija

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu (ona kojoj imate omogućen pristup) kako bi Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.

Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime, prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje. Ako ste bez ideja, na web stranici Password generator možete dobiti generiranu lozinku.

Nakon unosa traženih podataka, registraciju je potrebno potvrditi klikom na polje "Registracija". Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijava".

U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravljena lozinka?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu.  Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa budući da automatski kreirane lozinke nisu lako 'pamtljive' (ili samo kliknite na DA kada vas preglednik pita da upamti unešenu lozinku da je ne morate svaki puta unositi kod prijave).

Ukratko, nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

Uvjeti dostave i isporuke

Svu robu iz našeg prodajnog programa dostavljamo na cijelom području RH.
Cijena transporta ovisi o veličini i težini paketa, za manje i lagane pakete ne iznosi više od 5,5€ .

BESPLATNA DOSTAVA!

Za narudžbe iznad 106,18€ osiguravamo besplatnu dostavu!
Robu dostavljamo najkasnije u roku od 4 radna dana.
Kupac može i samostalno organizirati dostavu ili robu podići u našoj trgovini.
Dostave na području RH vrše se putem tvrtki koje su za to registrirane.

Za narudžbe manje od 106,18€... trošak dostave je 5€.

Uvjeti povrata i reklamacije

Obrazac o jednostranom raskidu

Zakon o zaštiti potrošača

Trošak dostave tj. povrat (na našu adresu) pogrešno naručene robe ili reklamirane robe snosi, isključivo, kupac.

Obavijest o načinu podnošenja pisanog prigovora potrošača

Temeljem  Zakona o zaštiti potrošača trgovac je dužan potrošačima omogućiti podnošenje pisanih prigovora, bilo u prodajnom prostoru ili putem pošte, telefaks uređaja ili elektroničke pošte, te na njih odgovoriti u roku od 15 dana od dana zaprimljenog prigovora.

Trgovac odgovara za materijalne nedostatke robe, odnosno za usklađenost digitalnog sadržaja i digitalnih usluga s ugovorom.

OBAVIJEST O NAČINU PODNOŠENJA PISANOG PRIGOVORA POTROŠAČA

Sukladno Zakonu o zaštiti potrošača obavještavamo potrošače da prigovor na kvalitetu naših usluga ili proizvoda mogu dostaviti osobno u našim poslovnim prostorijama, te ćemo bez odgađanja pisanim putem potvrditi primitak istog, ili  u pisanom obliku putem pošte na adresu:

ALPHA-M d.o.o.
Križanićeva 25
42000 Varaždin
ili na fax broj: 042 300 008
odnosno na e-mail adresu: matija@alpha-m.hr

Odgovor na Vaš prigovor dat ćemo u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka prigovora.

Potrošač:
Ime i prezime:
Adresa za dostavu odgovora:

IZVANSUDSKO RJEŠAVANJE POTROŠAČKIH SPOROVA

U slučaju spora između Kupca i Prodavatelja, može se podnijeti prijava Sudu časti Hrvatske gospodarske komore, Sudu časti Hrvatske obrtničke komore ili prijedlog za mirenje pri centrima za mirenje.

Postupak pred sudovima časti provodi se sukladno Pravilniku o Sudu časti pri Hrvatskoj gospodarskoj komori i Pravilniku Suda časti pri Hrvatskoj obrtničkoj komori kojima se propisuje da su članovi vijeća tih sudova, osim nezavisnih pravnih stručnjaka i predstavnika trgovaca, i predstavnici potrošača.

Mirenje pred centrima za mirenje provodi se sukladno odredbama Zakona o mirenju, te sukladno Pravilniku o mirenju centra za mirenje

Hrvatska gospodarska komora i Hrvatska obrtnička komora će uz suglasnost ministra nadležnog za zaštitu potrošača donijeti odluke o troškovima u postupcima pred Sudom časti Hrvatske gospodarske komore i Sudom časti Hrvatske obrtničke komore.”

Povrati

Naš cilj je da ste Vi kao naš kupac zadovoljni našom uslugom, stoga ćemo na sve načine pokušati opravdati Vaše povjerenje u nas. Ako zbog bilo kojeg razloga niste potpuno zadovoljni sa kupljenim artiklom možete ga slobodno vratiti unutar 14 dana od kupnje uz povrat novca ili zamjenu nekim drugim Vama odgovarajućim artiklom, dokle god artikl nije korišten ili oštećen.

Ugovor možete jednostrano raskinuti u roku od 14 dana bez navođenja razloga.

Trošak dostave tj. povrat (na našu adresu) pogrešno naručene robe ili reklamirane robe snosi, isključivo, kupac.

Kako do povrata

Javite nam se na mail: info@alpha-m.hr ili na telefon: +385 42 312 003 te ukratko objasnite zašto Vam artikl ne odgovara.

Da biste mogli ostvariti pravo na jednostrani raskid ovog ugovora, morate nas obavijestiti o svojoj odluci o jednostranom raskidu ugovora prije isteka roka i to nedvosmislenom izjavom poslanom poštom, telefaksom ili elektroničkom poštom, u kojoj ćete navesti svoje ime, prezime, adresu, broj telefona, telefaksa ili adresu elektroničke pošte, a možete koristiti i priloženi primjer obrasca za jednostrani raskid ugovora.

Robu vratite ili je predajte nama ili (unesite ime, naziv i adresu osobe koju ste ovlastili za preuzimanje robe) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od kada ste nam uputili Vašu odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe morate snositi sami.

Trošak dostave tj. povrat (na našu adresu) pogrešno naručene robe ili reklamirane robe snosi, isključivo, kupac.

Rok za jednostrani raskid iznosi 14 dana od dana kada je Vama ili trećoj osobi koju ste Vi odredili, a koja nije prijevoznik, roba koja je predmet ugovora predana u posjed.

Smjernice za najjednostavniju uslugu povrata

 • Obavezno ispunite Odluku o jednostranom raskidu ugovora i pošaljite nam je na info@alpha-m.hr ili poštom na ALPHA-M d.o.o., Križanićeva 25, 42000 Varaždin
 • Vraćeni artikl mora biti u original pakiranju sa naljepnicama proizvođača. Molimo Vas ne uništavajte original pakiranje i ne pišite po njemu.
 • Molimo na paket jasno istaknuti velikim slovima: POVRAT
 • Zadržavamo pravo da odbijemo artikle koji nisu vraćeni u skladu sa gore navedenim pravilima.
 • U slučaju da kupac vraća artikl koji mu ne odgovara, iz nekog razloga ... Izravne troškove povrata robe morate snositi sami u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla)

  U slučaju da se dogodila naša pogreška prilikom pakiranja, poštarinu snosi ALPHA-M d.o.o. u oba smjera (povrat na našu adresu i ponovno slanje zamjenskog artikla – Kurirsku službu odabire ALPHA-M d.o.o. )

 • Povrat robe na našu adresu možete obaviti preko dostavnog kurira po Vašem izboru. Slanje paketa na Vašu adresu obavljamo sa našim ugovornim kurirom po važećem cjeniku ALPHA-M d.o.o. .

Naša politika povrata ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.

Odgovorni ste za svako umanjenje vrijednosti robe koje je rezultat rukovanja robom, osim onog koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

Uzimamo pravo da povrat artikla potraje do 5 dana od dostave Vašeg paketa na našu adresu. Međutim, nakon što zaprimimo Vaš paket će biti pregledan i zahtjev će biti obrađen unutar 24 sata od zaprimanja izuzev neradnih dana i praznika.

Ako želite povrat novca, isti će biti obrađen u najkraćem mogućem roku. Povrat novca će biti obavljen na isti način na koji je artikl plaćen, gotovinom u našoj poslovnici, virmanom na Vaš tekući račun ili storniranjem kartične uplate unutar 5 radnih dana.

Povrat novca možemo izvršiti  tek nakon što nam roba bude vraćena ili nakon što nam dostavite dokaz da ste nam robu poslali nazad.

Ako se Vaš povrat ne obradi unutar 10 radnih dana molimo Vas da kontaktirate našu službu za korisnike na: info@alpha-m.hr ili na telefon: +385 42 312 003.

Ako je artikl kupljen u jednoj od naših poslovnica najlakše i najsigurnije je da se u istu poslovnicu osobno vrati. S time dobivate mogućnost i fleksibilnost odabira drugog artikla koji Vam više odgovara ili lakšeg povrata novca. Ako povrat u poslovnicu iz nekog razloga nije moguć onda je potrebno postupiti po uputama iznad.

Reklamacija

Svi artikli kupljeni u ALPHA-M d.o.o. pokriveni su punom garancijom u određenom vremenskom periodu. Unutar tog perioda sve garancije će biti riješene u Vašu korist bilo popravkom, zamjenom novim artiklom ili u krajnjem slučaju povratom novca.

Većina proizvođača opreme ima svoje ovlaštene servisne centre u Hrvatskoj.

Samim time omogućeno Vam je da neispravnu robu šaljete direktno na njihovu adresu. Često postoji i besplatno "Pickup and return" jamstvo. To znači da kada kod njih prijavite robu na servis oni organiziraju besplatnu dostavu po neispravnu robu i vraćaju popravljenu na Vašu adresu.

Molimo Vas da na slijedećem linku pogledate da li za Vaš uređaj postoji ovlašteni servis jer time značajno ubrzavate rješavanje Vaše reklamacije i povećavate Vaše zadovoljstvo.

Popis ovlaštenih servisa

Ako primijetite da je Vaš artikl bilo kojem smislu neispravan molimo Vas da nas prije kontaktirate na broj telefona 042 312 003 ili na info@alpha-m.hr

Naša politika reklamacija ne utječe na Vaša zakonska prava kupca.

Kako bi što prije obradili Vaš reklamacijski zahtjev molimo Vas da nam pošaljete potrebne dokumente za pokretanje reklamacijskog postupka, i to:

 • Kopija računa uređaja
 • Kopija jamstvenog lista
 • Fotografije uređaja
 • Fotografije oštećenja zbog kojeg se reklamira uređaj
 • Fotografije moraju jasno prikazivati reklamirani artikl.

Jamstvo vrijedi samo pod uvjetom ako je artikl korišten i održavan prema uputama proizvođača, odnosno prema uobičajenim propisima.

Jamstvom nije obuhvaćena šteta koja bi nastala prilikom pada, sudara, udara, preopterećenja te intervencija i popravaka u toku jamstvenog roka van ovlaštenog servisa ili kao posljedica lošeg održavanja artikla.

Jamstvo ne pokriva standardno trošenje potrošnog materijala kao što su: toneri, tinte, ispisne glave (u slučaju korištenja zamjenskih tinti)

Račun kao dokaz kupnje je obavezan za sve reklamacijske postupke.

Svaki artikl koji će biti popravljen ili zamijenjen unutar jamstva, jamstveni rok će biti produljen za period koji je artikl bio na popravku.

Zadržavamo pravo naplate popravaka u slučaju da reklamacijski zahtjev iz nekog od gore navedenih razloga ne bude odobren.

Ako popravak/zamjena artikla ne bude moguća zadržavamo pravo ponuditi zamjenski artikl iste ili veće vrijednosti (boja ne mora biti ista), ili u slučaju nemogućnosti zamjene vratiti dio novca proporcionalan preostalom pretpostavljenom životnom vijeku artikla.

Artikl održavajte i popravljajte uvijek i strogo u skladu s uputama proizvođača jer u suprotnom može doći do oštećenja artikla koje bi moglo uzrokovati ozbiljnu nezgodu.

Kontakt podaci odgovorne osobe

ALPHA-M d.o.o.
Križanićeva 25,
42000 Varaždin
042 312 003
IBAN: HR8223400091116032156
OIB: 65930132685

Sakupljanje bodova prilikom kupovine

Za svaku kupovinu darujemo Vam određeni broj bodova. Broj bodova nije uvijek jednak već ovisi o kupljenoj robi ili usluzi. Sakupljene bodove možete iskoristiti priliko kupovine čine ostvarujete popust u vrijednosti iskorištenih bodova.

Da biste sudjelovali u prikupljanju bodova potrebno je da budete naš registrirani korisnik i prijavljeni prilikom kupovine.

Registracija korisnika